Klassinen hieronta

Olen koulutettu hieroja (v. 1999) ja löydät nimeni Valviran Terhikki-rekisteristä (nro 50601407500).

Puolihieronta 1,5 h 45 e

- Joko alaosan puolikas (jalat ja alaselkä + kevyesti ranka ylös niskaan asti) tai yläosan puolikas (selkä, niska-hartiaseutu, kädet, rintakehä ja pää).  Aikaa kuluu tilanteen mukaan 1 - 1,5 h, eli hoitoaika on pitkähkö. Ihan tarkoituksella olen jättänyt hinnastosta lyhyemmät hoidot pois, koska mielestäni täyspuolikas antaa paremman hoitovasteen. Mikäli kuitenkin arvelet hyötyväsi lyhyemmästäkin hieronnasta, niin sovitellaan hinta ajankäytön mukaan, esim. 1 h 40 e.

Kokohieronta 2 h 65 e 

-  Kokonaisvaltainen ja rentouttava parituntinen. Kokohieronnasta saadaan paras hyöty.


Tiedustele myös tarjousta sarjahierontaan.

Koulutetun hierojan suorittamat hieronnat ovat terveydenhuoltoa eivätkä kuulu arvonlisäverotuksen piiriin.  Alv 0 %

Kattavien luontaishoitajan opintojen (vv. 2002-2004) antina vyöhyketerapia (diplomi-opintojaksot) ja aromaterapeuttiset eteeriset öljyt (perustiedot) maustavat hoitojani, mikäli niin sovitaan.


Hieronta on vanha lihashuoltomenetelmä, joka lienee monelle varsin tuttu: se on ihoa ja lihasjännitystä pehmittävää, rentouttavaa (endorfiinia eli mielihyvähormonia tuottavaa), kipua lievittävää, pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa kiihdyttävää, lymfa- ja laskimokiertoa vilkastuttavaa jne..

Hieronnan voimakkuuden säätelee pitkälti käsittelyn alla olevan lihaksen tila. Kun hieronta tehdään lihasta kuunnellen vältetään kudosvauriot, joita liian voimakas hieronta aiheuttaa: voimakkuus nousee lisääntyvän joustavuuden myötä. Omaa kädenjälkeäni kuvailisin sanalla keskivoimakas ja hoitava. Kivuntuntemus on yksilöllistä: yleensä ottaen ns. makea, miellyttävältä tuntuva kipu on paikallaan. Auta hierojaa työssään (samalla autat itseäsikin)  ja ilmoita epämiellyttävät tuntemukset siinä kuin ne miellyttävätkin!

Varaudu siihen, että mitä pidempään vaiva jota tulet hoitamaan on ollut, niin sitä pidempään sen poistuminen todennäköisesti kestää ja kysy itsellesi edullisemmaksi muodostuva sarjahoito. Mikäli edellisistä hieronnoista on kulunut pitkä aika tai tulet ensimmäistä kertaa, suosittelen joka tapauksessa ainakin kolmen sarjaa, koska uskon lujasti opiskeluaikoinani kuulemaani sanontaan "kolmas kerta on paras".  Parilla ensimmäisellä kerralla ovat pintajännitykset lauenneet ja kolmannella kerralla tuntuma on jo ihan erilainen.

Ylläpitävät hoidot esim. kerran kuukaudessa tai oman kehon tuntemusten mukaan edesauttavat sarjan jälkeen saavutetun hoitotuloksen pitävyyttä, paitsi jos mieluummin hoidatkin itseäsi sarjamuodossa tasaisin väliajoin.