Hermoratahieronta

Koulutukseni (Jyväskylän Hermoratahierojaopisto) perustuu suomalaisen Annikki Kankkusen kehittämään hermoratahierontahoitoon, joka on yli 50 vuotta kasvanut Suomessa

Olen aloittanut hermoratahierojan perusopinnoilla v. 2007 ja erikoistunut v. 2016. Erikoistumisen myötä opitut uudet vaiva-alueet tehostavat ja auttavat kohdentamaan hoitoa paremmin, vaikka jo perushoitokin on lunastanut lupauksensa. 

Hoidon hinta 65 e (sis. alv 12,58 e)

Hermoratahieronnassa hoidetaan keho päästä varpaisiin, eli se on kokonaisvaltaista kehon hoitoa ja ääreishermoston tehokuntoutusta - lihashuoltoa unohtamatta. Hermoratahieronta on turvallinen hoitomuoto, vasta-aiheina ovat ainoastaan raskaus ja leikkauksen jälkeinen 2 kk. 
Koska koko keho hoidetaan (pää, kädet, jalat edestä, selkä molemmin puolin, jalat takaa), hoitoaika on pitkähkö, noin 2-2,5 h. 

Hermoratahieronnan vaikutusalue on hyvin laaja, siitä luvataan apua moneen vaivaan: esim. särky- ja kiputilat, iskias, migreeni, reuma, paniikkihäiriö, unettomuus, hormonihäiriö, sydän-, maksa- ja munuaisvaivat... Hermoston elpyessä kehon oma puolustus nousee ja paraneminen käynnistyy. Koko keho saadaan hermotettua 5:n hoitokerran aikana, mutta hermoratahieronta sopii myös kertahoidoksi tai esim. hierontasarjaan sovittaen. Yksittäiset vaivat saattavat väistyä nopeastikin, mutta kroonisen, pitkäaikaisen vaivan omaava tai monivaivainen parantaa tulosta useammilla hoidoilla. Linjauksiltaan hermoratahierontaa voi verrata esim. shiatsuun ja akupainantaan.

Hermoratahieronnassa ei käytetä öljyjä tai muita väliaineita, joten se voidaan tehdä joko iholle tai kevyen vaatetuksenkin (esim. t-paita, verkkarit) läpi. 
Kevyt vaatetus tuo käsittelyyn lisäkitkaa ja asiakkaan on lämpimämpi ja kotoisempi olla, mutta toisaalta mahdolliset kipuisat suonikohjut tai herkät, huonomman verenkierron omaavat kohdat jäävät näkymättömiin, joten summarum, kumpikohan nyt lienee parempi - 
mietitään se yhdessä. 

Youtubesta löytyy esittelyvideo hermoratahieronnasta (Jyväskylän Hermoratahierojaopisto).

Vuosi vuodelta hoitovalikoimassani ajanvaraukset hermoratahierontaan ovat lisääntyneet, ja nykyään se onkin vahva kakkonen klassisen hieronnan rinnalla. 

Terveys = hermotus tasapainossa. 

          Kokeilemisen arvoinen hoitomuoto!